––> +

Exploatarea gazelor de sist - pericol pentru sanatatea romanilor

      Politicienii nostri afirma ca nu exista dovezi stiintifice ca exploatarea gazelor de sist afecteaza mediul. Putem insa vedea cu totii probele practice, in realitatea de zi cu zi in care sunt obligati sa traiasca in mod ireversibil oamenii din zonele in care s-a aplicat deja aceasta tehnologie.

      Dovezi pentru politicieni despre pericolul exploatarii gazelor de sist

      Apa oricum constituie o problema in multe zone ale tarii noastre, datorita nitratilor si nitritilor infiltrati in panzele freatice, din agricultura chimizata artificial in mod nechibzuit. In satele din raza comunei Gataia, unde am lucrat timp de 12 ani, am avut ocazia sa vad sugari suferind din cauza nitritilor din apa de fantana cu care li se prepara laptele praf. Chiar si murind... Nimeni din autoritatile locale sau regionale nu a intreprins nimic niciodata spre a rezolva sau macar  imbunatati situatia.
      Avem indoieli ca daca exploatarea gazelor de sist va otravi apa in mod iremediabil pentru nu se stie cat de lung timp, autoritatile centrale care acum sustin acest proiect, se vor deplasa sa ofere un pahar de apa limpede vreunui copil dintr-un sat distrus.

      Dupa cte se pare, deja in Romania se fac prospectiuni probabil ilegale, dar in orice caz abuzive, dupa cum se poate vedea in imaginile din linkul de mai jos:

      Prospectiuni abuzive pentru gaze de sist, in Romania


      Singura sansa este ca noi toti sa spunem cat mai hotarat ca dorim o tara curata, nu una otravita de straini. Guvernantii trebuie sa ne auda si sa ne respecte. A conduce o tara inseamna sa o slujesti, ci nu sa o supui.


      Demonstratii in tara si strainatate in 4 Aprilie 2013

      Astazi 03 Aprilie am aflat ca mitingul de la Barlad nu a fost aprobat. Oamenii se vor aduna totusi in data de 04 Aprilie, la ora 15, pentru o slujba speciala la biserica Sf. Ilie.                                                 

                                                              Dr. Cristina Aosan

(Postat 30 Martie 2013)In conformitate cu legislatia drepturilor de autor, daca nu aveti un acord scris din partea Melidava, puteti prelua maxim 500 caractere din articolul care va intereseaza, daca precizati sursa si inserati vizibil link-ul articolului.