––> +

Apa noastra va fi otravita ?! (film)

 Pericolul apei otravite planeaza asupra noastra !

 

In filmul de mai jos vedem posibilele consecinte asupra asupra apei potabile, deci asupra vietii noastre, induse de asa-numita exploatare a gazelor de sist prin fisurare hidraulica, care se pregateste si pentru Romania. Este un documentar facut in America, in zone in care s-a introdus de mai multi ani acest tip de exploatare, iar urmarile sunt deosebit de grave.

 

Video: "GASLAND"  -  OTRAVIREA  VOITA  A  APEI

Un documentar despre  METODA  FRACTIONARII  HIDRAULICE


Ce putem vedea acum in acele zone din America ? Localitati parasite, sonde si instalatii peste tot. Panze freatice contaminate, rauri contaminate, pamanturi otravite. Se imprastie gaze otravitoare. Oameni bolnavi, animale slabite, care-si pierd parul. Apa e toxica. Oamenii au incercat sa filtreze aceasta apa care nu e buna nici de spalat. N-au reusit nici cu cele mai performante instalatii. Chimicalele au topit membranele de la filtre.

Responsabilii si autoritatile ii trateaza cu dispret si ironie...

 

Iar lista de mai jos prezinta zonele din Romania despre care se spune ca sunt programate pentru inceperea exploatarii de gaze de sist prin fisurare hidraulica:
Barlad (Vaslui)

Voivozi (Bihor)

Tria (Bihor)

Baile Felix (Bihor)

Tulca (Bihor)

Adea (Arad)

Curtici (Arad)

Periam (Timis)

Biled (Timis)

Paulis (Timis)

Parta (Timis)

Buzias (Timis)

Crai (Timis)

Macin (Tulcea)

Babadag (Tulcea)

Capidava (Constanta)

Eforie (Constanta)

Costinesti (Constanta)

Vama Veche (Constanta)

Adamclisi (Constanta)

 

Acei oameni din America nu stiau la ce sunt expusi inainte de inceperea explotarilor alaturi de casele lor. Noi insa avem sansa de a invata din experienta lor trista, incat putem evita repetarea a asemenea dezastre in curtea noastra.

 

Depinde si de noi, nu numai de guvernanti ce se intampla in jurul nostru.

 

Primaria din Barlad a cerut consultarea populatiei inainte de inceperea forarilor. Oamenii de peste tot ar trebui sa poata sa-si spuna parerea asupra lucrurilor care le influenteaza viata si sa fie ascultati de autoritati. Sa primeze viata ci nu interesele financiare.

 

(Postat Iunie 2012)

 In conformitate cu legislatia drepturilor de autor, daca nu aveti un acord scris din partea Melidava, puteti prelua maxim 500 caractere din articolul care va intereseaza, daca precizati sursa si inserati vizibil link-ul articolului.