––> +

Electromagnetism versus sanatate

Mi-aduc aminte cum, in 2005, fiind in Japonia eram atat de mirata si entuziasmata sa am conexiune la internet de mare putere, fara cablu, si inca intr-o locuinta particulara. Era o retea wireless de la un rooter amplasat undeva in casa. Recunosc ca nu m-am gandit imediat ce influenta ar putea avea asupra sanatatii.

Cand au aparut si la noi posibilitatile tehnice pentru wireless de interior, am adoptat varianta. Cu timpul am renuntat, findca am realizat la ce ne expunem. Astazi noi avem in casa si birou doar internet prin cablu, desi ni s-au facut oferte generoase pentru a adauga si formula wireless la aparatura actual instalata.

Mai intai ne-am gandit intr-o logica a bunului simt, ca electro-magnetismul artificial nu constituie mediul nostru firesc de viata. Deci chiar daca nu simtim pe loc niste consecinte neplacute, efectele nefaste tot se vor manifesta la un moment dat. De exemplu activitatea creierului e de tip electric, desfasuridu-se la nivelul membranelor celulare. Ori se stie ca suprapunerea unui camp electro-magnetic perturba o activitate electrica data. Asadar creierul sufera cand e expus la asa ceva. Faptul ca nu simtim pe moment, ca si atunci cand ne-am expune la un foc care arde, se datoreaza unei largi capacitati de adaptare pe care organismul nostru o are. Insa totodata ne face sa acceptam continuarea expunerii, ca si cum nimic nu s-ar intampla. In fapt, sufera toate celulele, fiindca fenomenele de tip electric sint implicate mai peste tot in corpul nostru in functionarea celulelor si organelor. Iar in timp, rezervele utilizate pentru adaptare se consuma. Si atunci incep sa se simta consecintele.

In societatea moderna sint foarte numeroase sursele de tip electro-magnetic care furnizeaza cu ”generozitate” tuturor oamenilor, fie ca sint ori ba, consumatori ai serviciilor la baza carora stau acele surse. Adica avem comunicari radio, televiziune prin satelit, retele de telefonie mobila din belsug, radare si altele de multe feluri. In momentul de fata, probabil ca sint foarte putine locurile de pe Terra unde sa nu existe asemenea unde artificiale de tip electro-magnetic cu dispozitie generala.

           

La acestea se adauga retelele wireless de la serviciu si domiciliu. De curand am aflat ca pana si unele masini de taxi au emitatoare pentru internet wireless. Culmea ! Noroc ca merg rar cu taxiul. Insa de acum voi intreba soferul cand ma urc intr-un taxi daca are wireless, si il voi ruga sa il pastreze inchis cat dureaza cursa.

Bineinteles, sa numaram si propriile telefoane mobile, computere de birou, laptopuri, tablete, cuptoare cu microunde,… Sau prea-modernele cabine de bronzare (engl: tanning booth). Ele constituie alte surse punctuale, suprapuse peste cele generale.

          

Practic traim intr-o atmosfera imbacsita de unde electro-magnetice artificiale, ca un fel de “supa” electro-magnetica. Nu avem cum sa ne sustragem complet. Dar putem alege ca macar acasa sa mancam fara a ne zbarnai undele wireless prin creier, sa dormim fara ele, sa ne lasam copiii sa creasca netulburati de un asemenea perturbator. Totodata sa inchidem televizoarele cand nu ne uitam la ele, computerele cand nu le utilizam, telefoanele mobile pe timpul noptii,…

           

Sintem convinsi ca multa lume stie prea putine despre consecintele asupra sanatatii a retelelor wireless. Daca nu inteapa, nu ustura, nu deranjeaza nici macar cu un bazait, par banale. Si totusi, perturbarile de sanatate prin expunere la electro-magnetism artificial, constatate practic de-a lungul timpului, sint tulburatoare. Ca sa aveti mai multe informatii despre acestea, va recomandam sa urmariti video-ul din linkul de mai jos:

LUATI-VA ENERGIA INAPOI - Contoarele inteligente

PS Si toate din film se petrec intr-o lume in care se stie deja de mult timp ca energia este peste tot, disponibila oricui, daca s-ar dori acest lucru. Dar atunci cum ar mai castiga furnizorii de energie ? Criza energetica e doar o inventie a celor care doresc sa adune cat mai multi bani, fara sa ii intereseze cat rau fac semenilor lor, de parca ar putea duce ceva cu ei, cand trec dincolo…

                                                           Dr. Cristina Aosan

(postat 23.05.2016)In conformitate cu legislatia drepturilor de autor, daca nu aveti un acord scris din partea Melidava, puteti prelua maxim 500 caractere din articolul care va intereseaza, daca precizati sursa si inserati vizibil link-ul articolului.