––> +

Zeolit - novel food, de la laude la interdictie

    Retragere de la vanzare a produsului zeolit, in urma HG 590 / 2018

    Stimati pacienti, stimati clienti va informam ca autoritatile Statului Roman obliga toate firmele, prin HG 590 / 2018 care pune in aplicare Regulamentul European 2.283 / 2015 sa retraga de la vanzare produsele cu zeolit, care potrivit acestui regulament este considerat «novel food». Pentru a fi acceptat de UE ca supliment alimentar ar fi trebuit ca o autoritate ce detine parghiile necesare sa intocmeasca un dosar care sa puna in lumina beneficiile acestui supliment si lipsa sa de toxicitate. Din pacate ca nu s-a facut nimic in acest sens. Noi, ca si altii, ca simple societati comerciale nu contam in aceasta ecuatie. Nu am fost consultati, nu ni s-a cerut parerea.
    Subliniem ca noi cunoastem acest produs din 2005, am fost promotorii lui, ne-am aflat la originea articolului «Zeolitul» publicat in Formula As in anul 2009, primul care a descris pentru publicul larg beneficiile remediului. Avem probabil cea mai buna si mai indelungata experienta din tara in utilizarea acestui produs in oncologie, hematologie, pentru sanatate in general.
    Vom incerca sa gasim solutii care sa va ajute in procurarea si utilizarea acestui mineral valoros.
    Ce observam este ca alte tari nu pun in aplicare acest regulament al UE: Franta, Austria, Croatia, unde produsul este disponibil pe piata...

     

    O sa-l gasiti produs si in Anglia, care se desparte de UE, si fireste in SUA, pe Amazon, si pe E-bay. Desigur la cu totul si cu totul alte preturi...
    Ce sa facem ? Sintem cetateni romani si beneficiem de o administratie care isi este siesi suficienta, fara sa aiba legaturi cu nevoile reale ale oamenilor fie sanatosi, fie bolnavi, ?i nici ale companiilor ce platesc impozite, intr-o economie care «duduie».
    Chiar daca acum ne aflam intr-un punct dificil, credem ca discutia ramane deschisa, si speram ca UE si guvernul roman se vor comporta in favoarea cetatenilor.

                                Cristina si Gabriel Aosan

(postat 07.10.2018)In conformitate cu legislatia drepturilor de autor, daca nu aveti un acord scris din partea Melidava, puteti prelua maxim 500 caractere din articolul care va intereseaza, daca precizati sursa si inserati vizibil link-ul articolului.