––> +

Tinctura - supliment alimentar sau lichior ?

In 2013 firma noastra a fost obligata de stat sa opreasca producerea de tinctura de propolis, sub obligatia de a ne constitui in antrepozit fiscal, deoarece aceasta contine alcool. Fara sa se tina cont ca in mod legal, in aceeasi tara Romania, tinctura e notificata ca supliment alimentar, asimilata drept remediu pentru sanatate, ci nu comercializata in rand cu vodka, wisky, s.a. Autoritatile statului ne-au spus ca tinctura de propolis e un lichior...

Ne-am straduit doi ani de zile sa satisfacem toate cerintele spre a deschide un antrepozit fiscal, pentru a respecta toate rigorile fiscale ale acestei tari, si modul in care este aplicata la noi legea, adica diferentiat pe judete. Aici ne referim la faptul ca noi am fost obligati sa ne constituim in antrepozit fiscal pentru producerea de tincturi, dar nu si firmele din alte judete.
                
Iar dupa tot acest timp, cand am ajuns la finalul procesului de productie, am aflat ca din antrepozitul fiscal nu putem sa vindem tinctura en-detail. Ca atare, pana gasim solutia optima, o sa preluam aceasta tinctura tot de la o alta companie, care are un produs de calitate, Bio Nera Plant. Pretul este din pacate mai mare la noi decat la ei, pentru ca si Codul fiscal se aplica tot diferentiat pe judete, in cazul de fata cu privire la produse cu alcool. Adica acolo de unde achizitionam tinctura, in Caras Severin, se aplica TVA 9% fiind considerata supliment alimentar, dar din Timis trebuie sa o vindem ca produs alcoolic, cu TVA 20%

Putem da si alte exemple: am aflat ca tincturile de la Dacia Plant se vand cu 20% TVA, iar cele de la Hofigal cu 9%.

Toate acestea dupa 26 de ani de reforme. Sau, in fapt, de-forme ?...

Ne cerem scuze pentru ca nu va oferim inca tinctura de propolis realizata de noi si  pentru incoerentele Statului Fiscal Roman, ai carui cetateni supusi sintem cu totii.


                    Administrator Melidava S.R.L.,
                                    Gabriel-Silviu Aosan

(postat 01.02.2016)In conformitate cu legislatia drepturilor de autor, daca nu aveti un acord scris din partea Melidava, puteti prelua maxim 500 caractere din articolul care va intereseaza, daca precizati sursa si inserati vizibil link-ul articolului.