––> +

Pagini colorate din istoria laptisorului de matca - 1. O zi in antichitate

Pagina 1:  O zi in antichitate

      Criza de idei si de franci. Hapiland este o regiune din Egiptul de Jos. E vara.
      Cocosii cantau amuzati pentru a 12-a oara. Erau curiosi.
      Prin crapaturile draperiei grele de catifea, razele soarelui mangaiau un cap plesuv. Dormea dus. Neuronii stateau cuminti, doi cate doi, imbratisati in pozitii de Kama Sutra. Nici o furtuna din creier nu-i ameninta. Linisteee...
      In camera era racoare. Peretii din piatra au fost izolati cu polistiren. Pentru un plus de confort, ce-i drept, blocase deschisa usa frigiderului, cu un bidon de ketchup bun pentru vegetarieni.
      De sub cuvertura de vascoza ieseau afara picioarele unui om ingrijit. Spalate cu savon de miel si unse cu un ulei fin de lavanda din Phares. Prin aer abia daca zburau vreo douazeci de muste, imbatate de miros.
      Aerul vibra de dragoste de viata si sforait. Burta flasca, clocotind de energie, era periodic strabatuta de un fior.
      Era weekend si era bine. Petrecuse seara zilei de vineri ascultand un concert de lira. Apoi a intrat cu prietenii la club, sa bea bere. Spre dimineata ametit de bautura a intrat si intr-un bar house, unde canta romante un trac celebru pe nume Gica.
      Acum mahmur, intr-un final s-a trezit. Se ridica incet in capul oaselor, si brusc il apuca transpiratii reci. Uitase sa posteze pe Facebook pozele de aseara. Ce-or sa zica prietenii lui din Grecia si Roma, care nu mai stiau nimic despre el de mai bine de 12 ore ? Isi trage pe el o fusta, si iese afara in curte. Toaleta turceasca era amplasata cochet in mijlocul unei gradini japoneze. De cand a venit vizir unu' din Pont, care le-a marit impozitele, a trebuit sa cultive ceva. Si a pus porumb. Semintele le-a primit tocmai din Spania aduse cu Atlasibul.
      Usurat se indreapta spre usa sa-si culeaga presa. Citea Flacara Olimpica si Formula Astrelor. Dar pentru ca erau din ce in ce mai putini denari in economie se gandea sa renunte la una dintre ele.
      Puse pe aragaz niste apa la incalzit intr-un ibric de Jena, sa-si faca un ness.
      Deschide ziarul si-l rasfoieste pe indelete, in timp ce apa incepe sa fiarba.
      Deodata il vezi cum se inroseste la fata si incep sa-i tremure mainile. Cu o voce sugrumata de nervi blesteama: sa va trazneasca Jupiter !
      Comitetul central al baroniilor locali a rationalizat consumul de laptisor de matca, din fantana mistica a tineretii.
      - Nu le mai ajunge la hotii astia, spuse el inveninat, ne fura pana si tineretea vesnica.
      Circula de mai multa vreme printe muritorii de rand zvonul ca secretarii de partid fura laptisor de matca si il duc in depozite straine in Atlantida. Ce folos ? Doar Casandra le-a spus ca va veni o mare criza si ca Atlantida se va scufunda.

      Si asa a fost, a venit criza si Atlantida s-a scufundat, iar civilizatiile antice lipsite de elixirul tineretii vesnice au uitat sa mai traiasca si s-au stins.
 
                                 Cristina si Gabriel Aosan,
            membrii fondatori ai Cenaclul literar api science fiction

(postat 27.01.2015)

Pagina 2  -  De-a lungul timpuluiIn conformitate cu legislatia drepturilor de autor, daca nu aveti un acord scris din partea Melidava, puteti prelua maxim 500 caractere din articolul care va intereseaza, daca precizati sursa si inserati vizibil link-ul articolului.