––> +

Cuvinte frumoase pentru Anul Nou

Verbalizarea este ceva obisnuit la romani. De exemplu spunem ca podeluim, la fel cum am spune ca punem podea. Se verbalizeaza si rostirea: daca cineva spune ca altul e afurisit, se zice ca il afuriseste ... E mai simplu si tine de modul de a gandi in actiune. E o traire profunda in cuvant.

La inceput a fost cuvantul. Cuvantul este cel ce a facut lumea si continua sa o faca in fiece moment. Oricare cuvant are vibratia lui, mai joasa sau mai inalta. Rostirea lui pune in campul general al vietii acea vibratie, o intretine si o multiplica. Prin simpla rostire a unui cuvant, omul aduce si vibratiile propriei fiinte catre frecventa acelui cuvant, ca-ntr-o tesatura pe care singur si-o lucreaza si o asterne pe calea vietii sale. Cuvintele frumoase Inalta spre Lumina. Celelalte coboara.

Cand rostim cuvantul sfant, inseamna ca sfintim. Prin simpla rostire, aducem vibratia sfinteniei in preajma noastra si o strecuram in lume.

“Tatal nostru Carele esti in Ceruri,
Sfinteasca-se numele Tau”

Cand spunem cu seninatate Dumnezeu Sfantul, mai punem o caramida la edificiul de Lumina al lumii. Il statornicim si sporim pe Dumnezeu. Crestem Lumina in lume. Este o impreuna lucrare a Creatorului cu creatia sa, de a vietui laolalta. El ne daruieste permanent Lumina, careia noi trebuie sa ii sporim stralucirea si sa o impartim cu ceilalti.

In opozitie, cei ce rostesc numele dracului – dracuiesc. Il aduc in preajma lor, il intaresc in lume, o intuneca prin fiecare rostire. Sau, doar o umbresc ar putea spune, cand injura cu numele Domnului. Dar se pot amesteca Rau si Bun ? De fapt e acelasi lucru: ei nu-L sfintesc pe Domnul, ci il scad pentru ei si pentru intreaga lume. E ca si injuratura “fir-ar dracu' al dracului”. Pare istet sa il trimiti la el insusi, de parca l-ai pune in dificultate, ori l-ai prinde in propria capcana. De fapt e o pacaleala, caci simpla rostire il inmulteste.

... asa am ajuns prin veacuri, sa traim o vreme incarcata de intuneric. Dar cine a facut, poate sa desfaca si sa refaca. Vremea ne cere sa Luminam intunericul din lume, sa-i inaltam vibratiile spre Lumina. Omul sfinteste locul, se zice. Chiar de-o fi un loc rau, e in puterea noastra sa-l convertim. Se face prin lucrurile bune infaptuite, rosturi asezate, ganduri senine, rostire frumoasa.

Fie ca Noul An sa vina cu multa Lumina in mintea, constiinta si viata tututor !

Echipa Melidava

La marginea lumii

(Melidava, 21 Decembrie 2013)In conformitate cu legislatia drepturilor de autor, daca nu aveti un acord scris din partea Melidava, puteti prelua maxim 500 caractere din articolul care va intereseaza, daca precizati sursa si inserati vizibil link-ul articolului.