––> +

Consilier la Asul Verde

      Multi oameni care ma contacteaza isi imagineaza ca am fost un consilier pentru toate textele despre sanatate si naturism publicate in Asul Verde, sub numele oricarui autor. Ca atare imi adreseaza felurite intrebari legate de continutul lor, la care eu nu pot sa dau raspuns. Asadar, m-am hotarat sa raspund in mod deschis si in comun, tuturor.
      Datorez mare parte din notorietatea mea de azi, Doamnei Sanziana Pop care, intr-un fel, m-a descoperit. Pentru acest motiv si pentru ca am fost invitata sa scriu in Asul Verde inca de la inceputul sau, am acceptat sa apar in caseta redactionala a acestei publicatii timp de multi ani. In tot acest rastimp, in care am scris numeroase articole pentru Asul Verde si Formula As, am asteptat sa fiu si altfel de folos cititorilor si celor care concep materiale acolo. Dar in legatura cu articolelele de sanatate publicate in Asul Verde, nu am fost consultata efectiv niciodata... Cred ca rabdarea si bunavointa mea au fost pe deplin demonstrate.
      Unii oameni, mai mult sau mai putin cunoscatori ai infloritoarei industrii a naturismului si a publicitatii, isi imagineaza ca m-as fi imbogatit pe seama acestei colaborari. In realitate in toti acesti ani am avut o colaborare onorifica atat cu Asul Verde cat si cu Formula As. O singura data, prin 2010, am primit postal suma de 500 de lei. Dar suma aceasta si inca altele, au ajuns ca donatii in contul Fundatiei pentru Cultura si Presa Formula As. Dar din dar se face rai, se spune la romani... Mai mult decat atat, am refuzat si propunerea de a publica reclama directa, gratuita, pentru produsele Melidava, altfel decat in cadrul unor articole de popularizare si sustinere a medicinei naturiste semnate de mine.
      Am considerat corect sa ajut si eu un om care m-a sustinut, cat si revista care a tinut de peste 20 de ani stindardul ridicat in sfera naturismului romanesc.
      Si in primul rand, am desfasurat aceasta munca fiindca cred ca este o datorie a mea morala sa raspandesc ceea ce stiu, catre oamenii care au nevoie si cauta. Cititorii au nevoie de deschidere, sinceritate, onestitate, intr-o informare bazata pe cunostinte fundamentate si experienta practica.
      Acum a venit vremea sa-mi continui drumul, in acelasi spirit, pe calea mea. Multumesc tuturor pentru sprijinul acordat si cer iertare pentru orice ar fi nevoie sa fiu iertata... Iar cititorilor le adresez cele mai bune ganduri pentru sanatate fizica si spirituala, individuala si colectiva.
                                                           Dr. Cristina Aosan

                                                                (Vicepresedinte al Societatii Romane de Apiterapie

                                                                 membru in Comisia de Apiterapie a Apimondia)

(postat 24.08.2014)In conformitate cu legislatia drepturilor de autor, daca nu aveti un acord scris din partea Melidava, puteti prelua maxim 500 caractere din articolul care va intereseaza, daca precizati sursa si inserati vizibil link-ul articolului.