––> +

1 Mai – politica de dezinformare si manipulare

      Sarbatoarea zilei de 1 Mai, Ziua Muncii serbata prin repaus, la noi garnisit cu mici si bere, isi are originea intr-un fapt istoric controversat.
      La inceputul lunii Mai, in 1886, a avut loc o demonstratie a muncitorilor din Chicago, pentru ziua de munca de 8 ore.
    
      S-a derulat pe mai multe zile, fiind initial pasnica. Dar s-a incheiat tragic in 4 Mai, prin atacarea politiei la Hymarket de catre unii demonstranti anarhisti, cu o bomba artizanala. Au fost ucisi 7 politisti si raniti peste 60.
      A urmat un schimb de focuri intre demonstranti si politie.
    
      Ulterior, Internationala socialista a declarat Sarbatoare in ziua de 1 Mai, spre a celebra acest eveniment muncitoresc.
      Insa autoritatile americane jenate de gravitatea violentelor comise, au ales sa sarbatoreasca ziua muncii, Labor Day, in prima zi de Luni din Septembrie.
    
      In SUA, Australia si Elvetia, 1 Mai nu este zi libera.
      Mai mult, cercetatorii care au vrut sa se documenteze mai bine asupra acestui eveniment istoric, au descoperit ca documentele realizate la acel moment, inclusiv cele ce privesc procesul din justitie al anarhistilor implicati, fusesera transferate in Republica Democrata Germana, in Berlinul de Est. Adica SUA capitalista trimite documente istorice in Germania socialista...
      Transferate de cine, si mai ales de ce, as intreba ?
      Istoricul american Timothy Messer-Kruse, specializat in istoria relatiilor de munca, a publicat in 2011 o lucrare in care afirma ca atacul petrecut a fost regizat de organizatiile anarhiste: „part of an international terrorist network and did hatch a conspiracy to attack police with bombs and guns that May Day weekend".
      Aveti mai jos unul dintre manifestele distribuite.
     

      Si iata cum un eveniment considerat de istorie azi ca fiind unul terorist, a ajuns Sarbatoare legala la noi, Ziua Muncii, prilej de veselie.

 
      Mai jos, un scurt parcurs al revendicarilor sindicale in imagini.

    
      Muncitori in apropierea parlamentului, in Spring Street, Melbourne, 1900 (?)
      - solicita ziua de lucru de 8 ore -

                     
      Muncitoare in New York 1936
      – solicita saptamana de lucru de 30 ore -

         
      Si viitorul previzionat – ziua de lucru de 4 ore cu plata pentru 8 ...

      Ca atare, dupa adoptarea noii grile de salarizare pentru angajatii la stat, stanga romaneasca ar mai trebui sa declare pentru acestia ziua de munca de 4 ore. Ca o simpla recunoa?tere oficiala a modului in care promoveaza de fapt ziua de munca: 4 ore de stat la stat.

          1 Mai victorios !
    


                                 A „cules” pentru Dvs. Gabriel Aosan

Articol relationat
  Martisor versus 8 Martie
  Coloana vertebrala a trainiciei romanesti

Sursa foto: internet - cu multumiri
(postat 1 Mai 2017)In conformitate cu legislatia drepturilor de autor, daca nu aveti un acord scris din partea Melidava, puteti prelua maxim 500 caractere din articolul care va intereseaza, daca precizati sursa si inserati vizibil link-ul articolului.