––> +

Vaccinurile previn sau imbonavesc ?

Tot mai multi oameni ne intreba despre vaccinuri. Au devenit neincrezatori in eficienta lor, de cand circula tot mai multe informatii despre efectele lor adverse, in special cele ce apar la distanta.

Unii oameni au nevoie de confirmari pentru framantarile lor, altii doresc sa stie cum sa procedeze ca sa nu-si vaccineze copii, caci personalul medical de regula le prezinta drept obligatorii. Aici trebuie spus in primul rand ca vaccinarea este un tratament, iar orice tratament este liber consimtit, conform legii.

Alti parinti se tem ca le-ar putea fi respinsi copii mai tarziu la incadrarea in colectivitati, sub motiv ca ei ar constitui un pericol pentru colectivitate. Aceasta este o neintelegere ce devine abuz, fara motiv intemeiat. Conform preceptelor acelora care impun vaccinarile, cei ce se vaccineaza sunt protejati contra bolilor respective. Dimpotriva, cei nevaccinati nu ar avea protectie, adica tocmai acestia s-ar putea imbolnavi la eventualul contact cu germenii respectivi. Deci ei ar fi cei expusi si aflati in "pericol", ci nu aceia vaccinati din colectivitatea respectiva. 

Mai important este, insa, la ce riscuri sunt expusi copiii vaccinati, si, implicit, de ce probleme nu vor avea parte aceia nevaccinati.

Pentru o informare cat mai corecta ii dam cuvantul unui medic care s-a preocupat de aceasta problema cu constiinta faptului ca telul medicinei este sa vindece sau sa aline suferinte, ci nu sa le provoace.

Dr. Christa Todea-Gross: "Vaccinurile: preventia care imbolnaveste si uneori chiar ucide"

Cartea scrisa de D-na Dr. Todea-Gross se numeste  „Vaccinurile: Preventie sau boala? O noua patologie pediatrica”

                                         Dr. Cristina Aosan

(postat 07.07.2014)In conformitate cu legislatia drepturilor de autor, daca nu aveti un acord scris din partea Melidava, puteti prelua maxim 500 caractere din articolul care va intereseaza, daca precizati sursa si inserati vizibil link-ul articolului.