––> +

Ce este polenul de trandafir salbatic

      Mai multi oameni ne-au intrebat ce este polenul de trandafir salbatic, de fapt.
      Deoarece noi nu vindem acest produs, la randul nostru i-am intrebat pe acestia de ce nu cauta un raspuns la cei ce comercializeaza acest tip de polen. Declaratia tuturor celor cu care am corespondat sau am vorbit la telefon a fost ca firma Apiland nu le-a oferit un raspuns satisfacator nici in ceea ce priveste valoarea medicala si nici numele stiintific al plantei care furnizeaza acest polen...
      Polenul de trandafir salbatic este polenul arbustului indigen, spinos, cunoscut cu numele stiintific de Rosa canina, adica Maces. In popor mai este numit si glogheje, cocasder, zgorghin, scochin, laba-matei, rugul-vacii, ruja, rug-salbatic. Care nume credeti ca l-ar fi putut alege Apiland pentru acest produs ?
      Daca societatea Apiland ar fi fost o firma onesta ar fi trebuit sa-si numeasca polenul de trandafir salbatic pe intelesul tuturor, adica polen de maces. Asa cum si Domnul Farm. Bobaru in paginile Formulei As, in chiar unul din numerele trecute, isi numeste retetele despre maces, in mod franc, folosind numele mai cunoscut al plantei cu pricina.
      Sub interes vadit financiar, in mod similar au mai produs si alte formule comerciale de succes, de exemplu “Laptisor de matca din Transilvania” - adica laptisor de matca din China, ambalat in Baia Mare, vandut drept produs romanesc 100 % ! Astfel a cumparat si Patrice du Sert, cunoscutul promotor din Franta al polenului crud, 100 de kilograme (!) de laptisor de matca romanesc asa cum contractase, dar care la analizele de laborator s-a dovedit a fi originar din China. A fost un intreg scandal... Sau “Pastura de pe dealurile din Transilvania” - de fapt import din Tarile Baltice. Oare ce formula de isprava i-o fi adus in paginile Formulei As, drept colaboratori in materie de apicultura si apiterapie ? Oricum, le dorim cale luminata ...
      De retinut ca nu este demonstrat nici practic si nici in laboratoare ca diversele tipuri de polen ar reproduce valoarea medicala a plantelor de la care provin. Daca scopul urmarit este suplimentarea alimentatiei cu un produs valoros, atunci spre a beneficia de o cat mai mare varietate de componente, cel mai recomandat este polenul poliflor, potrivit experientei noastre.
                                                                                             
           Dr. Cristina Aosan

(postat 03.11.2014)In conformitate cu legislatia drepturilor de autor, daca nu aveti un acord scris din partea Melidava, puteti prelua maxim 500 caractere din articolul care va intereseaza, daca precizati sursa si inserati vizibil link-ul articolului.