––> +

Protectie in caz de accident nuclear

    Ce-ar fi daca la stiri ati afla ca intr-o tara din vecinatatea noastra a avut loc un accident nuclear ?
    Va mai aduceti aminte de Cernobal ? Cunoasteti consecintele acelui accident ?
    Cu totii stiti despre consecintele iradierii in cazul unei explozii nucleare, a norului radioactiv, a contaminarii pe termen lung.
    Ce nu stie mai nimeni e ce se poate face imediat, pentru o protectie eficienta.
    La solicitarea unui prieten care lucreaza in domeniul energeticii nucleare, referitor la acest subiect, al radioprotectiei, redau cateva lucruri combinate din experienta unor oameni calificati pe care am avut norocul sa-i intalnesc si din propria mea experienta.
    1. Consumati propolis sub orice forma puteti. Doze mari. Adultii femei sau barbati cel putin de doua ori pe zi, dimineata si seara, cate 5 ml de tinctura de propolis, sau alte produse similare de calitate care le sunt la indemana. Atentie deosebita la gravide, care trebuie sa protejeze doua fiinte concomitent; sa ia propolisul cu toata increderea. Este produsul cel mai util la nevoie de radioprotectie. Copiii pot utiliza la fel de bine tinctura sau produse cu propolis fara alcool, dar la fel in doze mari, cu mult mai mari decat sunt precizate de producatori, care le-au gandit pentru situatii comune.
    Reamintim c? dup? lansarea bombelor atomice din Japonia, singurele animale care au supravietuit in zonele contaminate au fost albinele si sobolanii. Sobolanii pentru c? s-au ascuns sub pamant, iar albinele datorita propolisului care tapeteaza practic intreg stupul.
    2. Consumati zeolit sub orice forma puteti, pulbere, capsule, tablete, dar la fel in doze mari. Spre exemplu un adult poate lua fara probleme cel putin de doua ori pe zi cate o lingurita de ceai (sau de desert), mediu incarcata cu pulbere de zeolit. Ceea ce inseamna aproximativ 8-10 grame/zi. Daca utilizati capsule sau comprimate, ele insumate ar fi bine sa ajunga la doza aceasta. Se ia ca atare si se bea ap?.
    Ambele produse asigura radioprotectie prin faptul ca elimina debriurile (resturile) biologice care suprasolicita sistemul imunitar, si reduc riscul de transfectie, adica de imbolnavire a celulelor sanatoase prin preluarea de ADN modificat, de la celule bolnave / imbolnavite.
In cazul in care dintr-un motiv sau altul nu puteti utiliza zeolit, consumati macar argila. Are efecte detoxifiante, nu la fel de bune ca si zeolitul in acest domeniu, adica al radioprotectiei, dar va avea un efect. E mai mult decat nimic.

    Acestea reprezinta de departe cele mai eficiente radioprotectoare.
    Alte masuri utile, din categoria celor alimentare, sint:

    3. Consumul de produse care au efect puternic antioxidant, din care amintim polenul crud, pastura, vitamina C, orice fruct bogat in vitamina C, limonada, orice alt produs cunoscut pentru efectele sale detoxifiante.
    4. Consumul de produse care interfereaza pozitiv hematopoieza, adica cresc calitatea sangelui: polen, pastura, produse cu apilarnil, laptisor de matca, ceai de urzica, vin rosu natural, vin de coacaze.
    5. Orice aliment cu valoare nutritiva crescuta, orice aliment considerat functional, lapte adevarat, miere, oua de calitate, peste proaspat pescuit, lichide in cantitate optima, care pot sustine buna functionare a sistemului imunitar si facilita detoxifierea.
    6. Ceaiuri detoxifiante, din care voi aminti ceaiul de urzica, de trei frati patati, sulfina, sanziene, codita soricelului, in doze mari de un litru pe zi pentru adulti.

                                            Gabriel Aosan
(postat 15.05.2018)In conformitate cu legislatia drepturilor de autor, daca nu aveti un acord scris din partea Melidava, puteti prelua maxim 500 caractere din articolul care va intereseaza, daca precizati sursa si inserati vizibil link-ul articolului.